lauantai 11. lokakuuta 2008

Vain piilotyöpaikkoja

En tiedä, kuinka monta työpaikkahakemusta olen elämäni aikana lähettänyt. Kuitenkin vain sillä ensimmäisellä kerralla sain työpaikan hakemuksen avulla. Sen jälkeen kaikki työpaikat olen saanut tuttavankaupan välityksellä: minua pyydettiin töihin.

Työvoimatoimistojen kautta minulle on kerrottu kaksi kertaa työpaikasta. Molemmat olivat sellaisia, etten edes vastannut ilmoituksessa vaadittuja kriteerejä. Kolmen kuukauden työttömyysajan lähestyessä ilmeisesti toimistoista tarjotaan mitä tahansa.

Molemmilla kerroilla olin kuitenkin juuri työllistynyt itse, eli työttömyystoimistoista ei ollut mitään hyötyä. Pikemminkin niistä on haittaa: erilaisissa alkuinfoissa oppii ymmärtämään lähinnä sen, että akateeminen koulutus ja varsinkin tutkijakoulutus eivät ole ansioita työpaikkaa hakiessa.

Pitäisi olla jotain markkinoitavaa erityisosaamista. Sitä taas ei ole, eikä sitä kuulemma saa työvoimaviranomaisten tusinakursseiltakaan.

1 kommentti:

Sinuhesieda kirjoitti...

Täytyy itsekkin todeta että todella vähän on työkkäristä ollut apua. Ainoa mistä oli konkreettisesti hyötyä oli työnhakuvalmennus missä oppi ruskeakielisyyttä, josta on nykymarkkinoilla tullut pakollinen taito.