keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Työnhaku ei ole helppoa

Työnhaku ei totisesti ole helppoa. Ainakaan minulle se ei koskaan ole ollut helppoa, enkä ensimmäisen kesätyöpaikkani jälkeen ole koskaan saanut hakemaani työpaikkaa. Olen saanut ainoastaan sellaisia työpaikkoja, joihin minut on pyydetty.

Ongelmani on varmasti ollut se, ettei minulla ole mitään erityistä ammatillista osaamista, jolla olisi laajempaa kysyntää. Osaamistani arvostetaan, mutta se ei kiinnosta yrityselämää. Tein nimittäin aikanaan sen virheen, että lähdin opiskelemaan alaa, josta olin kiinnostunut. Luotin tuolloin siihen, että kaikki ikäluokkani jäsenet revitään töihin, kun suuret ikäluokat alkavat jäädä pois työelämästä.

Näin ei koskaan käynyt.

Suuren laman vuodet veivät työpaikat. Ensin tuli vuosia kestänyt suurtyöttömyys. Kun työttömyys helpotti, ja ajat parantuivat, alettiin valtionhallintoa leikata. Enää ei olisikaan varaa työllistää ihmisiä. Töitä kyllä olisi ollut, mutta ei varaa palkata.

Oli lähdettävä opiskelemaan uutta ammattia. Vielä toistaiseksi luotan työllistymiseeni ja siihen, että korkeakoulututkinto voisi olla yksilön kannalta järkevä taloudellinen investointi.

Toivottavasti en pety tälläkin kertaa.

Ei kommentteja: