maanantai 22. elokuuta 2011

Kaikesta huolimatta palkkatöissä

Edellisissä postauksissani hehkutin päätöstäni ryhtyä yrittäjäksi. Tienasinkin vuoden ajan elantoni yksinomaan yrittäjäansioilla, ja rahoitin suunnitelmani mukaisesti opiskeluni kauppakorkeakoulussa omalla yritteliäisyydellä.

Alkukesästä minulle kuitenkin soitettiin eräästä yrityksestä, ja minulle tehtiin tarjous josta en voinut kieltäytyä. Niinpä siirryinkin kesän alussa pitkän tauon jälkeen säännölliseen palkkatyöhön, aamukahdeksasta iltapäivän kello neljään saakka.

Olen kuitenkin melko varma siitä, että työllistymiseni ei olisi onnistunut ilman tätä kenties väliepisodiksi jäävää yrittäjäkautta. Yrittäjyys on nyky-Suomessa mainio meriitti: se kertoo työnantajille siitä, että olet valmis ottamaan vastuun itsesti. Se kertoo myös määrätietoisuudesta ja halusta tehdä tulosta. Siksi yrittäjä on aina työtöntä parempi vaihtoehto!
 
Yrittäjyys ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Tapasin tänään sattumalta jo pidempään työttömänä olleen keski-ikäisen ystäväni. Hän oli käynyt tänään työhaastattelussa -- ja aloittaa työt jo ensi torstaina, siis ainoastaan kolmen päivän kuluttua! Näköjään työllistyminen ei suinkaan ole mahdotonta.

Tällaisena taloudellisesti epävakaana aikana se vaatii kuitenkin tavallista enemmän ponnistelua. Siksi työnhaku kannattaa aloittaa ajoissa, jos on vaara joutua työttämäksi.

Ei kommentteja: