maanantai 2. toukokuuta 2011

Haluatko heti töitä?

Kevään korvalla monen opiskelijan rahat alkavat olla vähissä. Kesätöitä ei tunnu löytyvän, eikä kesällä viitsisi opiskellakaan. Tai kenties olet ollut jo jonkin aikaa työttömänä -- rahat ovat lopussa ja haluaisit saada töitä heti.

Siinä tapauksessa sinun kannattaa varmasti tinkiä vaatimustasostasi. Kun rahat ovat lopussa, on turha odottaa enää unelmatyöpaikan löytymistä. Silloin kannattaa harkita myös vähemmän suosittuja työtehtäviä, kuten puhelinmyyntiä.

Puhelinmyyjänä toimiminen ei sovi kaikille. Jotkut eivät pidä vieraiden ihmisten kanssa puhumisesta ja tavaran tyrkyttämisestä.

Toisille työ taas sopii mainiosti. He saavat kaupan luistamaan, minkä ansiosta peruspalkan päälle kertyy mukavasti bonuksia. Silloin harva enää kaipaa "parempaa työpaikkaa."

Itse en ole koskaan kokeillut puhelinmyyjänä toimimista. Luulen, että se olisi juuri minulle vihoviimeinen työ: en pidä vieraiden ihmisten häiristsemisestä, olen huono tyrkyttämään tavaraa, enkä halua kehua tuotteita, joista en itse ole vakuuttunut.

Sen vuoksi en ole  edes hakenut töitä puhelinmyyjänä. Monet ystäväni ovat kuitenkin tehneet niitä hommia, ja pitäneet työstä. Toiset taas ovat kertoneet Espanjan aurinkorannikolla toimivista puolihuijarifirmoista, joiden kanssa en haluaisi olla missään tekemisissä.

Mutta maksunsa kullakin.  Ja tietysti rahapula saa ihmiset tekemään kaikenlaista.

Ei kommentteja: