torstai 10. marraskuuta 2011

Vinkkejä työnhakuun: henkilöstövuokrausfirmat top5

Vaikka itse en tällä hetkellä hae töitä, ajattelin jatkaa tässä blogissani satunnaisesti työnhakuun liittyvistä asioista kirjoittamista. Tämän postauksen aiheena ovat vuokratyöpaikat, joiden kautta moni on onnistunut saamaan joko määräaikaisen tai pysyvän työpaikan.

Itsekin olen täyttänyt useampaan otteeseen henkilöstövuokraukseen erikoistuneiden yritysten ja muiden rekrytointitoimistojen verkkolomakkeita - valitettavasti ilman näkyvää tulosta. Toisaalta hyvin monet suomalaiset ovat onnistuneet työllistymään toimialapalvelun avulla, joten tätä vaihtoehtoa ei missään nimessä kannata vähätellä.

Suomessa toimii lukuisia henkilöstövuokrausyrityksen nimeä itseästään käyttäviä yrityksiä. Osa niistä palvelee vain tiettyjä toimialoja, toisten kautta voit työllistyä hyvin monenlaisiin yrityksiin ja työtehtäviin. Tässä esittelen vain yrityksiä, jotka ovat monialaisia -- niistä on todennäköisimmin hyötyä myös sinulle.

Jos voit valita useamman sinulle tarjotun vuokratyön välillä, kannattaa ehdottomasti valita Henkilöstöpalveluyritysten liiton auktorisoima henkilöstöpalveluyritys.

HPL:n jäsenet ovat sitoutuneet lainmukaisien ja eettisten toimintatapojen noudattamiseen. Lisäksi HPL:n jäsenet haluavat tehdä eroa "villeihin" toimijoihin, joiden toimintatapoihin on vuosien varrella kohdistunut erilaista kritiikkiä.

Auktorisointi edellyttää tiukkojen vaatimusten toteuttamista. Tätä myös valvotaan yrityksiin tehtävien valvontakäyntien avulla. Auktorisointilautakuntaan kuuluu sekä työnantajien että työntekijöiden järjestöjen edustus. Lisäksi viranomaistahot on edustettu lautakunnassa. Kaikki seuraavassa esittelemäni henkilöstövuokrausyritykset ovat saaneet HPL:n auktorisoinnin.

  1. Adecco on globaali henkilöstövuokraus- ja rekrytointifirma, jonka kautta sinäkin saatat työllistyä. Adeccon avoimet työpaikat löytyvät verkosta, joten sieltä kannattaa aloittaa työnhaku. Adeccolla on toimistoja ympäri Suomea, joten saatat hyvinkin päätyä Adeccon toimistoon työhaastatteluun jo ensi viikolla!
  2. Barona. Barona tuottaa henkilöstöpalveluita, ulkoistamispalveluita ja majoituspalveluita. Baronan kautta työllistyy joka vuosi yli 8000 henkilöä eri puolilla Suomea.
  3. Biisoni. Myös Biisonin alaa ovat henkilöstövuokraus, rekrytointi, ulkoistaminen ja alihankinta. Biisoni ei toimi aivan koko maassa, sillä sen toimialue kattaa Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueet.
  4. Manpower. Manpower on neljäs suuri alan toimija. Manpowerin palvelut ovat samankaltaisia edellisten kanssa -- niistä Manpower eroaa tarjoamalla lisäksi työnantajille mahdollisuuden hakea työvoimaa ulkomailta. Todennäköisesti olet kuitenkin kiinnostunut samoista standardipalveluista kuin mitä muutkin vuokratyöfirmat tarjoavat.
  5. Staffpoint. Staffpoint lupaa keskittyä ihmisiin. Staffpoint on valtakunnallisesti toimiva hr-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman työpaikkoja eri alojen osaajille. Staffpoint lupaa tarjota työtä eri alojen johtavien, hyvämaineisten yritysten palveluksessa.
Onko sinulla kokemuksia vuokratyöstä? Kerro kokemuksesi myös muiden lukijoiden hyödyksi!

2 kommenttia:

Jonathan Björkskog kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jonathan Björkskog kirjoitti...

Moi! Voisitteko lisätä yritys http://www.operaria.fi listaan? He tarjoilevat myös henkilöstövuokrausta.

Terveisin Jonathan. Jos kysymyksiä, ota yhteyttä!